KAJU
BESİN DEĞERLERİ (100 gramdaki enerji ve besin değerleri)
Ürünlerimiz: TS-EN-ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistem Belgelerine Sahip Tesislerimizde Üretilmiştir.
KAJU
Kaju ya da “Hint fıstığı” nın bilimsel adı “Anacardium occidentale ” dir. Dünyada üretimi ve ticaretini yapan ülkelerden birinci sırada Hindistan , ikinci sırada Brezilya yeralmaktadır. Kaju ağacı tropikal sıcaklığı sevdiği için bu ülkelerde üretimi oldukça gelişmiştir.16. yy başlarında Portekizliler Brezilya’yı istila ettiklerinde kaju ağacını da keşfetmisler. Portekizli denizciler kaju tohumlarını Brezilya’dan batı Afrika kıyılarına taşıyarak bu topraklara ilk yerleşen Portekizlilerin orada yetiştirmelerini sağlamışlar. Faydaları - Kansere karşı direnci arttırır. - Bağışıklık sistemini güçlendirir. - Adet dönemi gerginliğini azaltır. - Sinirlerin ve kalp kaslarının sağlıklı çalışmasını sağlar. - İçerdiği potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir. - Özellikle hamilelerde takviyesi gereken demir mineralini içerir. - İçerdiği D vitamini kemiklerin güçlü olmasını sağlar, kemik hastalıklarının oluşmasını önler. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||